Ostatnio do naszej kuchni trafił kolejny Mr. Maseł od KFD tym razem o smaku białej czekolady z kokosem. Jak się okazało, jest to naszym zdaniem najlepsze masełko jakie jedliśmy. Smak po prostu petarda! Ale żeby być wiarygodną radzę po prostu... Spróbować! Masełko świetnie komponuje się z omletami, naleśnikami, goframi
Przygotowałam więc przepis na gofry gryczane z tym kremem i myślę,
że będą Wam smakować. Co do składu masła, zawiera duża ilość białka WPC 80,
co dodatkowo wpływa na atrakcyjność produktu. Ojej kokosowy sprawia, że krem ma
ciekła konsystencję w temperaturze powyżej 24 stopni, a w niższej konsystencja
jest stała. Dlatego też idealnie nadaje się jako polewa.
Składniki:
-1 szklanka mąki gryczanej
-1/3 szklanki mąki kukurydzianej
-1 miarka odżywki białkowej o
smaku waniliowym
-szklanka mleka sojowego
-pół szklanki wody-pół szklanki (
płynnego ) oleju kokosowego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-1 jajko
Przygotowanie: Rozgrzać gofrownicę. Posmarować ją olejem kokosowym. Wszystkie składniki zmiksować jak ciasto na naleśniki. Piec kilka minut.
Gofry polać kremem, można je także udekorować ulubionymi owocami.
Już admin bloga się sprzedał, najpierw SFD,teraz KFD
OdpowiedzUsuńWitam, nikt się nie sprzedał. Każda nasza recenzja jest NIE SPONSOROWANA. Nie otrzymujemy nic w zamian od firmy, których produkty używamy na codzień, zatem stwierdzenie jest trochę nie na miejscu ponieważ nikt nie płaci nam za to co robimy. Poza tym starsze recenzje mamy z KFD aniżeli z SFD więc komuś pomylił się szyk zdania.
UsuńPozdrawiam i mniej zawiści w życiu życzę
wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńSuper napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuń